TU Delft Library

Project: Renovatie Kegel + Piramide op het dak van de TU Library te Delft - 2017.
Wanders Steigerverhuur en Hangbruggen uit Amsterdam maakt de Kegel en Piramide bereikbaar voor schilderonderhoud i.o.v. Leertouwer Schilders & Vastgoedonderhoud uit Delft.

In 2008 hebben Leertouwer en Wanders dit bijzondere project ook samen mogen uitvoeren voor de Technische Universiteit te Delft. In 1997 werd de Universiteitsbibliotheek ‘TU Library’ gebouwd, met een schuin grasdak waarvan de maximale belasting 400 kg m2 bedraagt. In het midden van de Library staat een ronde stalen Piramide, aan de onderzijde bekleed met kunststof beplating, die totaal nog zo’n 35 meter boven het grasdak uitsteekt. Door de geringe belasting van het grasdak, de Kegel waar niet in geankerd kan worden en de werkzaamheden aan de Piramide, is het bereikbaar maken een mooie uitdaging voor Wanders.

Wanders heeft al jarenlang, uniek in Nederland, het Layher aluminium Allround product in zijn assortiment. Door de vele mogelijkheden van het aluminium Allround systeem, kunnen er constructies gebouwd worden die anders op dit soort specifieke plaatsen niet mogelijk zijn. Norbert Wanders ontwierp voor de Piramide een aluminium Allround constructie die geheel op de stalen deel van de Piramide wordt afgesteund. Zo is de belasting voor de Kegel en het grasdak nihil. Nieuw in 2017 is de tijdelijke trappentoren naar het platform boven de Kegel, afgeschermd door Layher Protect-Beplating. De Kegel zal, door de schuine ongelijkmatige vorm en het ontbreken van verankeringsmogelijkheden met een Altrex Hangbrug worden uitgevoerd.

Home Projecten TU Delft Library